"Wat een geweldig plek, gecreëerd door mensen met liefde voor de natuur"

Het ontstaan van Isis Sofia

Vanuit de behoefte aan een plek waar een mantelzorgwoning gerealiseerd kon worden, kwam in 2001 de Keizersteeg in Dalfsen in beeld. Toen nog 4 hectare maisland met daarbij een oude kleine boerderij. Al snel werd duidelijk dat het écht de bedoeling was dat we op deze plek aan de gang zouden gaan. Zonder dat er al enig zicht was op de uiteindelijke bestemming van de plek (naast mantelzorg), was voelbaar dat het een hoger doel zou dienen. We hadden nog geen idee wat dat dan zou zijn, maar zeker was dat er een heleboel werk verzet moest worden.

Van varkensstal...

Vervolgens is met de bouw van het woonhuis begonnen. Toen het huis klaar was, kon de oude boerderij gesloopt worden. De varkensstal bleef staan, totdat we wisten wat we in plaats van de stal wilden bouwen. Na een paar jaar begon dat beeld steeds vastere vorm te krijgen: een centrum waar mensen zich thuis zouden voelen. Een plek voor verdieping, zingeving, ceremonie en training!

... naar Isis Sofia!

De aanvraag voor een bouwvergunning werd al in 2005 gedaan, maar het duurde tot 2008 voordat het officieel rond was. Eindelijk konden we van start! Eind november van dat jaar hebben we het centrum officieel geopend. De belangstelling was overweldigend! Aanvankelijk druppelden de boekingen beetje bij beetje binnen, maar na een paar jaar ging het los. Steeds meer trainers en begeleiders weten Isis Sofia te vinden.

De naam: Isis Sofia

Vóór Isis Sofia was er Ana Sofia in Zwolle, de nieuwetijdswinkel waar Levina in 1998 mee was begonnen. Het centrum voelt als een natuurlijk vervolg hierop. Uiteraard kon dit centrum niet óók  Ana Sofia heten, dus werd het Isis Sofia.

Beide namen zijn verbonden met het goddelijk vrouwelijke. Isis vanuit de Egyptische cultuur en Sofia vanuit de gnostiek. De boodschap was én is nog steeds dat het vrouwelijke haar eigen plek in de wereld weer gaat nemen, in gelijkwaardigheid naast het mannelijke. Deze beide kwaliteiten hebben wij mensen in evenwicht om onszelf te ontwikkelen en vorm te geven.