Open Dag 1 september 2018

 

Van harte welkom op de Open Dag van Centrum Isis Sofia.

Isis Sofia ligt in het mooie Vechtdal van de gemeente Dalfsen, buiten de bebouwde kom maar toch dicht bij het dorp. De ligging midden in de natuur aan een zandpad maakt dat je al snel de drukte van alledag voelt wegstromen.
Het doel van Isis Sofia is om een bedding te bieden aan mensen die iets moois hebben toe te voegen aan deze wereld.
Stichting Isis Sofia verhuurt ruimtes en organiseert/faciliteert activiteiten op het gebied van bewustzijn en ontwikkeling.

Begeleid door sfeervolle muziek en lekker en eerlijk eten en drinken kunt u op de Open Dag kennis maken met verschillende mensen die hun activiteiten aanbieden in Isis Sofia. Ook als u gewoon eens de plek wilt zien en ervaren is deze dag daar een uitgelezen moment voor.

Vanaf 10.00u bent u welkom en vanaf 10.30u start er een programma waar u ieder uur kennis kunt maken met een mini-workshop van één van de aanbieders van Isis Sofia.Dit programma wordt binnenkort bekend gemaakt onder aan deze pagina.

Graag zien we u op zaterdag 1 september bij Isis Sofia aan de Keizersteeg.

Team Isis Sofia

####      ##########      ##########

Programma:

10.30u – 11.15u Cathelijne Radstake – Workshop Yoga

Mijn naam is Cathelijn Radstake, ik ben sinds een aantal jaar verbonden met Isis Sofia en kom met veel plezier een korte yogales geven. Het wordt een korte serie oefeningen van 45 minuten waar iedereen aan mee kan doen.

Sinds 11 jaar geef ik yogales. Van een fysieke vorm van Hatha Yoga, ben ik in de afgelopen jaren meer de Kundalini energie in het lichaam gaan voelen en hiermee gaan werken. Mijn reis naar India afgelopen februari was voor mij een reis door de chakra’s en het verder ontwaken van de kundalini. Het heeft mij een prachtige verdieping gegeven in ademhalings- en meditatietechnieken en mantra chanting. Mijn liefde voor yoga uit zich in mijn ‘daily practice without discipline’, hoe ik hiertoe gekomen ben, vertel ik je graag meer over op de open dag.

Na mijn yogales, zet ik mijn natuurlijke schmink spullen klaar, om iedereen die wil te veranderen in een mooie piraat of prinses of beschilder ik je met een elegante tattoo.

Tot ziens op de Opendag! Lieve groeten Jyothi Cathelijn

www.yogalijn.com

 

11.00u – 13.00u Bob Radstake – Workshop Wilgen vlechten
DEZE WORKSHOP GAAT DOOR ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN HELAAS NIET DOOR

Mijn naam is Bob Radstake. Met mijn bedrijf The Greenman Project (www.thegreenmanproject.nl) werken wij aan een groene, blije en duurzame samenleving. Wij werken in opdracht en planten levende bouwwerken aan. In Dalfsen plantten wij, alweer 4 jaar geleden, samen met school kinderen de slang aan. Het leukste van Levend Bouwen is: het samen te doen! Omdat het geen plant seizoen is, maar ik het wel heel leuk vind om op de open dag bij Isis Sofia een workshop aan te bieden, gaan we wildvlechten tussen 11.00 en 13.00uur. We toveren een bestaand bosje om tot een sprookjes pad, met poortjes en tunneltjes. Doe je mee? Dan zien we elkaar daar! Hartelijke groene groeten Bob.

 

11.30u – 12.30 – Nelleke Kappers & Hans Mutsaers – Workshop Introductie “De taal van het Hart” vanuit het Inca Sjamanisme

Nelleke en Hans nodigen je uit om via een Meditatie/Visualisatie te verbinden met het diepe voelen en luisteren in jezelf. Vanuit dit verbonden veld ga je door middel van oefeningen zelf ervaring op doen met Healing en Reading en hoe dat in jou werkt.

Regelmatig zijn we op deze prachtige plek in Dalfsen te vinden -samen met Lieke van YamaRei- voor het begeleiden of volgen van trainingen, workshops, verbindende activiteiten én ontvangen we hier bijv. jaarlijks Inca sjamanen uit Peru.
Onze missie is om vanuit ZIJN anderen aan te raken en te stimuleren hun eigen waarheid, eigen wijsheid, essentie, missie en bron te (her)ontdekken en om samen een andere manier van leven en werken te creëren. 

Via de weg van het hart (Munay), erkenning, compassie en dankbaarheid, het (verder) ontwikkelen van je intuïtie en het vertrouwen daarop, kom je steeds meer los van je (diepgewortelde) oude verhalen, overtuigingen, patronen en systemen, zodat je jouw weg naar je oorspronkelijke ZIJN kunt vinden in harmonie met het bestaan!

Inspiratie hiervoor halen we o.a. uit “oude” wijsheden en helingsmethoden van natuurvolken, met name vanuit de Incatraditie.
Vormen die we gebruiken zijn o.a. coaching, ceremonie, meditatie/visualisatie, healing, channeling, house healing/cleansing en trainingen & workshops zoals het Levenswiel (Inca-medicijnwiel), Nusta Karpay, Rite of the Womb, Munay Ki.

Tijdens de open dag laten we je proeven van energiewerk en zijn we de hele dag aanwezig om elkaar te ont-moeten.

Harte-groet,

Hans & Nelleke

Voor meer info of contact zie:
onze facebookpagina Aylluna en www.yamarei.nl

 

11.30u – 12.30u – Zacht werken bordspel – Begeleid door Ilse Raanhuis

Wat is het verschil tussen hard en zacht werken? Hoe herken je wanneer je te hard werkt? Wat is dan zacht werken en wat levert het op?

Ontdek het op een speelse manier met het zacht-werken-bordspel.
Het spel prikkelt om op een luchtige manier je eigen manier van werken onder de loep te nemen en zelf vast te stellen wat er al goed gaat en wat anders kan.

Speel je mee? Om 11.30 uur in de grote praktijkruimte

 

13.30u – 14.15u Ilse Raanhuis – Workshop Kennismakig (zelf) Compassie Training

Eind 2014 ben ik als zzp-er ‘Ontwikkel je leiderschap’ gestart. Hier geef ik trainingen op het gebied van Persoonlijk leiderschap, Mindfulness en Compassie. Dat doe ik voor particulieren en organisaties. In mijn werk als trainer maak ik gebruik van ruim 25 jaar werkervaring en 50 jaar levenservaring. En natuurlijk ben ik hiervoor goed opgeleid.

Eind 2012 ontdekte ik meditatie. Regelmatige mindfulness meditatie helpt mij, om te midden van alles wat er gebeurt in het leven, mijn eigen koers te blijven varen. Niet solitair of egocentrisch, maar steeds meer in verbinding met mijzelf en anderen. Niet alleen op wilskracht, maar steeds vaker op een ontspannen manier en vanuit vertrouwen.

In mijn trainingen gaat het vaak om het vergroten van inzicht en het ervaren van een ruimer perspectief. Maar ook vaardigheden trainen. Mensen te inspireren en faciliteren in de ontwikkeling van hun eigen leiderschap. Dat is wat ik graag doe. Ik help ik graag om het geleerde toe te passen in je dagelijkse werk en leven. Gewoon ook heel praktisch. Daarbij zoek ik graag de combinatie van online en face tot face leren.
Naast eerder genoemde trainingen, begeleid ik stiltedagen en ben ik sinds kort officieel ‘Zacht Werken coach’.

Nieuwsgierig? Ik ontmoet je graag!
Of kom naar mijn workshop en ervaar eens hoe je (zelf)compassie kunt leren.

Hartelijke groet, Ilse
www.ontwikkeljeleiderschap.nl

 

13.30u – 14.15 Solange Beaumont – Workshop Vrouwenwerk 

Mijn naam is Solange en tijdens deze open dag deel ik graag een stukje van mijn passie van mijn werk met en voor vrouwen! In mijn werk begeleid ik vrouwen in hun reis en verlangen naar een diepere verbinding met hun vrouwelijkheid. Ik creëer een veilige en liefdevolle plek waar je als vrouw de lagen van onderdrukking en blokkades rondom je vrouwelijkheid in jezelf mag en kunt loslaten. Hierdoor kun je dieper zakken in jezelf, ben je minder aanwezig in je hoofd en in je gedachten en meer aanwezig in je lijf.  Meer terug in contact komen met je eigen basis, je bekkengebied en met jouw unieke vrouwelijke essentie. De vrouw voelen wie jij in essentie bent. Wanneer je aanwezig bent in je lijf en in contact staat met je vrouwelijke energie, zul je gaan voelen hoe deze verbinding voelt en wat jouw verlangens, behoeften en grenzen zijn. En wat je hier nog in tegen houdt of blokkeert.

In mijn werk combineer ik mijn kennis en ervaring van mijn werk als trauma verwerkings therapeut, als coach en de aller-belangrijkste; mijn eigen levensweg en ervaring! Ik creëer een veilige bedding voor vrouwen waarin alle delen welkom zijn. Een plek waarin je uitgenodigd en geïnspireerd wordt om nog meer jezelf te zijn en alles in jezelf te verwelkomen. Ik werk o.a. met verbindingsoefeningen, sharing circles, meditaties, healing touch, dans en ademwerk. Mijn intentie is om in de nabije toekomst ook op Isis Sophia vrouwen-retreat(s) te geven. Tijdens deze workshop van de open dag van Isis Sofia heb je de mogelijkheid om met mij en mijn met mijn werk kennis te maken en te proeven/voelen of dit iets is waar je graag meer van wilt ontdekken! Je bent van harte welkom!

 

14.30u – 15.15u  Mabel de Graaf – Workshop over Liefde

Liefde vraagt om Zelfkennis. Hoe verhouden Zelfkennis en Liefde zich tot elkaar?

In het Grieks zijn er drie woorden om liefde aan te duiden: Eros, philos en agape.
Eros is de fysieke aantrekkingskracht tussen twee mensen. Philos is de liefde in de vorm van vriendschap. Agape echter laat zich nauwelijks omschrijven. Je moet het beleven. Het is een goddelijke vonk die kan opvlammen als we in overgave zijn, als eenheid wordt ervaren met de ander of het Al. Eros en philos zijn vaak nog voorwaardelijk in onze ervaring. Agape daarentegen is onvoorwaardelijk.

Dit is een workshop, werk aan de winkel dus. We gaan aan de slag met elkaar!

Mabel is transpersoonlijk counselor en is verbonden aan Isis Sofia. Zij is van vakidioot, levensidioot geworden. Zij heeft het leven lief! Zie ook: www.mabeldegraaf.nl

 

15.30u – 16.15u  Levina Kaarsemaker – Familie Opstellingen

Mijn naam is Levina Kaarsemaker, ik draag de zorg voor Isis Sofia, ben 40 jaar moeder, 12 jaar grootmoeder en ik begeleid familieopstellingen. Dat laatste is de afgelopen paar jaar nogal onregelmatig geweest door allerlei gebeurtenissen in mijn familie en in Isis Sofia.
Graag wil ik de draad weer oppakken, te beginnen op deze open dag. Ik zal 1 opstelling begeleiden, zoals meerdere begeleiders die zich presenteren een korte impressie zullen geven van hun ambacht.

De hapjes en drankjes die aangeboden worden zijn vegetarisch, glutenvrij, een aantal ook lactosevrij, zeker geraffineerde suikervrij, hooguit een paar produkten waar kokosbloesemsuiker in verwerkt is. Dit is een proeve van wat groepen geserveerd krijgen als ik gevraagd word om de catering te verzorgen.