Danitsja van Dijk

Sinds 1,5 jaar heb ik mijn praktijk en kruidentuin op Isis Sofia.

Na in 2007 de kunstacademie te hebben afgerond had ik het gevoel nog niet klaar te zijn met leren en wilde nog “iets nieuws” ernaast ontwikkelen.

Een week kruidenleer kwam op mijn pad en zo rolde ik in een kruidenopleiding. In eerste instantie gewoon omdat ik het interessant vond, voor mezelf, me er nog niet van bewust dat dit mijn pad zou worden.

Hoe verder ik me ontwikkelde, op een gegeven moment met een tweede leraar erbij, hoe meer ik merkte dat dit heel natuurlijk tot me kwam.

Een van mijn leraren zei al tegen mij dat dit iets zou zijn waar ik mee zou kunnen werken, maar ik kon dat zelf nog helemaal niet zien en voelen.

In 2011 was ik medeoprichter van Stichting De standstuinders in Zwolle en mijn project zou het aanleggen van een kruidentuin zijn.

Hoe meer ik hiermee bezig was, hoe meer mensen mij vragen begonnen te stellen en langzaam maar zeker groeide het om me heen.

Totdat ik op een zeker punt mijn leraar belde om hem te vertellen dat ik ging stoppen met mijn ondernemerschap in de kunst en mijn bedrijf ging veranderen naar werken met kruiden.

Sinds die tijd ontwikkelt het zich verder. De stap maken om mijn tuin en praktijk in Dalfsen te voeren heeft veel in beweging gezet. Alles kwam daarmee bij elkaar en ook ben ik toen volledig ondernemer geworden.

Ik werk vanuit het idee dat voor de kwalen die op ons pad komen, de oplossing in de natuur ligt.

Ik geloof dat de natuur  zo intelligent is dat we dat als mens niet “beter” kunnen namaken.
De kunst voor mij is om de juiste kruiden bij de juiste persoon te vinden. Twee verschillende personen met (schijnbaar) dezelfde kwaal, hebben niet noodzakelijkerwijs hetzelfde kruid nodig om te genezing te komen.

Bij Isis Sofia maak en verkoop ik o.a. kruidenremedies, oliën en losse kruiden.

Ik ben beschikbaar voor individuele sessies en geef ook regelmatig kruiden workshops.

Voor vragen en meer informatie mag je me altijd mailen op danitsja@medicijnplanten.nl of bellen op 06 38 74 92 63.